Amerikai Alapítványi Iskoláért Alapítvány

Az Amerikai Alapítványi Iskoláért Alapítvány 1990 október 16-i alapításakor a legfőbb cél az volt, hogy az Amerikai Alapítványi Iskolába járó gyermekek zsidó szellemiségben történő nevelését elősegítse, az iskola munkáját támogassa, e célból a gyermekeknek díjakat adományozzon, az arra rászorulókat anyagilag segítse, az arra érdemes tanulók külföldi útjait támogassa. A gyermekek részére kirándulásokat szervezzen, a nyári foglalkoztatásukhoz ( napközis tábor, nyaraltatás) pénzügyi és tárgyi segítséget nyújtson.

 

Az Alapítvány támogatja a zsidó vallástudománnyal, kultúrával és történelemmel kapcsolatos tudományos kutatásokat, ilyen tárgyú előadások, konferenciák, rendezvények szervezését. Támogatja továbbá az iskolai zsidó ünnepek színvonalas megrendezését, vendéglátását, tárgyi eszközeinek fejlesztését.

 

Az Alapítvány segíti és támogatja a kerületi és budapesti szintű iskolai versenyeken való részvételt. Támogatja és segíti a komoly eredményeket, helyezéseket elért iskolai művészeti szakkör, a hangszeres zeneoktatás és az iskolai énekoktatás működési feltételeit.
Az Alapítvány régóta sikeres pályázati tevékenységet is folytat.

 

Amennyiben Ön is szeretné az Alapítványt támogatni az alábbi bankszámlaszámon megteheti:

OTP 11707024-20269322